Interaktiften e-İrsaliye başvurusu nasıl yapılır?
Web sitesine gidin ve “Araçlar” menüsüne gidin ve “Kullanıcı Bilgileri” alanına tıklayın. “Kullanıcı Bilgileri” bölümünde “E-teslimat notunu kullanmak istiyorum” düğmesine tıklayın.
E-İrsaliye için başvuru gerekiyor mu?
Kullanıcı bilgileri alanında yer alan “e-İrsaliyeyi kullanmak istiyorum” butonuna tıklayarak e-İrsaliye uygulamasını kullanmaya başlayabilirsiniz. Portal kullanıcıları bu işlemle uygulamaya kaydolduktan sonra Başkanlığımıza başvuru bildiriminde bulunmalarına gerek yoktur.
E-İrsaliye geçmek için neler gerekli?
9 E-irsaliye başvurusunda bulunması gereken bilgiler: Müşterinin adı ve soyadı, şirket adı, varsa vergi dairesi ve vergi kimlik numarası, farklıysa işyeri adresi ve teslimat adresi. Taşınan malın türü ve miktarı. Gerçek sevkiyat tarihi ve gerçek sevkiyat süresi (saat ve dakika olarak).
Logo’e-İrsaliye başvurusu nasıl yapılır?
GIB portalı üzerinden başvuru Yöntem: GIB portalına giriş yapın ve “Araçlar” menüsündeki “Kullanıcı bilgileri” sekmesine tıklayın. Burada başvuru süreci “E-teslim notunu kullanmak istiyorum” butonu üzerinden başlatılır. Bu yöntemle başvuru yapan mükelleflerin vergi dairelerine ayrıca bildirimde bulunmasına gerek yoktur.
E-İrsaliye nasıl açılır?
Bunu yapmak için web sitesine giriş yapın. “Araçlar” menüsüne gidin ve “Kullanıcı bilgileri” bölümünü seçin. Kullanıcı bilgileri alanındaki “E-teslimat notunu kullanmak istiyorum” düğmesine tıklayarak başvurunuzu tamamlayın.
2024’de e-İrsaliye kimler için zorunlu?
Bu kapsamda 2024 yılında e-İrsaliye uygulamasına zorunlu olarak geçecek mükellef grupları şu şekildedir: e-Fatura uygulamasına kayıtlı olup 2023 yılı cirosu 10 milyon TL ve üzeri olan şirketler 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren e-İrsaliye uygulamasına geçmek zorunda kalacak.
E-İrsaliye geçiş zorunlu mu?
Türkiye’de e-teslimat notu kullanmanın yasal zorunluluğu 1 Temmuz 2020’de başladı. Bir takvim yılında cirosu 10 milyon TL’yi aşan şirketler için geçerlidir. Bu kriteri karşılayan şirketler 1 Temmuz 2024’te elektronik teslimat notuna geçmek zorunda kalacak.
Gib portaldan e-İrsaliye nasıl kesilir?
GİB Portal Kullanıcıları: GİB Portal’a adresinden giriş yaparak, “Araçlar” menüsünden “Kullanıcı Bilgileri” sayfasına girip “e-İrsaliye kullanmak istiyorum” butonuna tıklayarak başvurunuzu yapabilir ve aynı gün içerisinde e-İrsaliye’ye geçebilirsiniz.
E-İrsaliye 7 gün içinde fatura edilmezse ne olur?
Kanunun “Faturanın Düzenlenmesi” başlıklı 231. maddesinin birinci fıkrasının 5. bendinde; “Fatura, mal veya hizmetin tesliminden itibaren en geç yedi gün içinde düzenlenir. Bu süre içinde düzenlenmeyen faturalar hiç düzenlenmemiş sayılır.” hükmü yer almaktadır.
E-İrsaliye geçmezse ne olur?
Taşıma senedi düzenlenmediği, yanlış düzenlendiği veya eksik düzenlendiği takdirde belge başına 2.200 TL özel usulsüzlük cezası uygulanmaktadır. Bu nedenle elektronik teslimat senedi uygulamasına geçişini tamamlamamış veya bu süreçte hata yapan mükelleflerin önemli mali yükümlülüklerle karşı karşıya kalabileceği unutulmamalıdır.
E-İrsaliye kimler kesebilir?
Yeni düzenlemeye göre, 2022 hesap dönemi ve sonrasında brüt satış hasılatı 10 milyon TL ve üzeri olan tüm mükelleflerin e-irsaliye sistemine geçmesi gerekiyor.
E-İrsaliye kaç gün içinde gönderilir?
Özel entegratör kuruluşların kendilerine gönderilen elektronik irsaliye belgelerini imzalamaları ve iletim anından itibaren en geç 15 dakika içinde vergi idaresi sistemlerine iletmeleri zorunludur.
E-İrsaliye başvurusu ne zaman?
Bu nedenle çeşitli şartları sağlayan şirketlerin e-irsaliye uygulamasına geçmesi gerekiyor. Düzenlemeler çerçevesinde e-fatura uygulamasına kayıtlı olan ve 2023 yılında cirosu 10 milyon TL ve üzeri olan şirketlerin 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren e-irsaliye uygulamasına geçmesi gerekiyor.
E-İrsaliye taşıyıcı bilgileri zorunlu mu?
E-teslimat notunda nakliye şirketi, araç tescil numarası ve sürücü bilgilerinin belirtilmesi zorunlu mudur? Nakliye işi lojistik şirketleri tarafından yapılıyorsa, lojistik şirketinin TIN ve unvan bilgilerinin elektronik teslimat notuna girilmesi zorunludur. Bu durumda araç ve sürücü bilgilerinin belirtilmesi zorunlu değildir.
Onaylı İrsaliye nedir?
Konşimento; Genel olarak bir malın satışı tamamlandıktan sonra elde edilen bedeli gösteren, satıcı tarafından düzenlenen belgedir. Teslimat notu yani söz konusu belgeler; mal veya ürünün satışı tamamlandıktan sonra düzenlenen belgelerdir.
Gib portaldan e-İrsaliye nasıl kesilir?
GİB Portal Kullanıcıları: GİB Portal’a adresinden giriş yaparak, “Araçlar” menüsünden “Kullanıcı Bilgileri” sayfasına girip “e-İrsaliye kullanmak istiyorum” butonuna tıklayarak başvurunuzu yapabilir ve aynı gün içerisinde e-İrsaliye’ye geçebilirsiniz.
Interaktif vergi dairesi üzerinden e-fatura başvurusu nasıl yapılır?
Etkileşimli vergi dairesi şifrenizi veya e-devlet şifrenizi girerek giriş yapın. Soldaki menüde “İşlemi başlat”a tıklayın ve ardından “Vergi işlemleri” ve “E-belge” bölümüne gidin. “E-belge işlemleri” bölümünde “Talep etmek istediğiniz e-belge türünü seçin”e tıklayın ve e-faturayı seçin.
E-adisyon başvurusu nasıl yapılır?
Bakanlık, e-Bilet yükümlülüklerine ilişkin tüm duyuru ve çağrıları ebelge..tr adresi üzerinden yapmaktadır. Mükelleflerin e-Eylem uygulamasına dahil edilmesi, mükelleflere yapılan yazılı bildirim veya tebliğde belirtilen süreler içerisinde yapılmalıdır. Bu bildirimden sonra e-Eylem sistemine geçiş zorunludur.
E-İrsaliye başvurusu nasıl yapılır https portal efatura.gov.tr efatura egiris jsp?
Web sitesine gidin ve yukarıdaki adreste bulunan “Araçlar” menüsündeki “Kullanıcı bilgileri” alanına girin. Daha sonra “E-teslimat notunu kullanmak istiyorum” butonuna tıklayarak e-teslimat notu sistemini kullanmaya başlayabilirsiniz.