Makalenin sonunda ne olur?
Makale, Analiz ve Bulgular (Analiz ve Yöntemler) başlığı altında sağlanan bilgilerin özeti ve tartışmasıyla sona ermektedir. Bu bölüm genellikle her tabloyu ayrı ayrı incelemez, bunun yerine verilerden elde edilen önemli bulguları vurgulayarak çalışmanın sonuçlarını tartışır.
Makale nasıl bitirilir?
Yukarıdaki noktalar doğrultusunda, aşağıdaki önerileri dikkate almak yararlı olacaktır: “Ne olacak?” Soruyu cevaplayın. Okuyuculara bu çalışmanın neden önemli olduğunu açıklayın. …Özetlemeyin, sentezleyin! …Okurlarınızı yönlendirin. …Yeni anlam verin.
Bilimsel makalenin bölümleri nelerdir?
Bu nedenle bilimsel makalenin belirtilen formatta olması tercih edilir: başlık, özet, giriş ve amaçlar, gereç ve yöntemler, bulgular, tartışma, sonuçlar ve öneriler, kaynaklar, tablolar ve şekiller (duruma göre sonuç bölümünde de verilebilir).
Makale aşamaları nelerdir?
Makale nasıl yazılır Sayfa sayısıGiriş1Malzemeler ve Yöntemler3-4Sonuçlar2-3Tartışma-Sonuçlar2-311 satır daha
Makalenin iyi olduğunu nasıl anlarız?
Makaleyi değerlendirirken giriş, yöntem, sonuçlar ve tartışma bölümleri dikkatlice incelenmeli, ayrıca makale hakkında önemli bir görüş sağlayan yazının kalitesi de göz önünde bulundurulmalıdır. Konunun önemi, çalışmanın amacı açıklanmalı ve konu hakkında bilinen ve bilinmeyenler açıklanmalıdır.
Bilimsel makalede özet nasıl yazılır?
Özetin giriş kısmında, konu hakkında kısa bir bilgi verildikten sonra, sorun belirtilmeli ve çalışmanın amacı açıklanmalıdır. Daha sonra çalışmada kullanılan yöntem özetlenmelidir. Bulgularda her şeyi yazmaya çalışılmamalıdır. Çalışmanın ana sorusunu yanıtlayan önemli ve özel kısımlar özetlenmelidir.
Bilimsel bir makale kaç sayfa olmalı?
Makale Formatı Makale uzunluğu en az 7.500 kelime, tercihen 70.000 karakter (boşluklar dahil) olmalıdır – sayfa başına yaklaşık 3.450 karakter, 20 sayfa.
Makale düzeni nasıl olmalıdır?
Makale metni Times New Roman yazı tipinde, 12 punto, 1 punto ve sayfanın her iki yanına hizalı olarak yazılmalıdır.
Kaliteli bir makale nasıl yazılır?
Başlık makalenin içeriğiyle uyumlu olmalıdır. Açıklayıcı olmalıdır. … Basit ve kısa olmalıdır. … İlgi çekici ve merak uyandırıcı olmalıdır. Makalenin gönderileceği derginin okuyucu kitlesine hitap etmelidir, sonuçlarına değil. Makale…•31 Mart 2020
Makalenin 4 özelliği nedir?
Makalenin özellikleri Makaleler nesnel verilerin kullanımını içerir. Makale başlığı okuyucunun dikkatini çekmeli ve içeriği kapsamalıdır. Kelime oyunlarından kaçınılır, süslü ifadelerden kaçınılır ve fikirler doğrudan iletilir. Ele alınan konu bilimsel yöntemler kullanılarak değerlendirilir.
Bilimsel araştırma basamakları nelerdir makale?
Bilimsel araştırma süreciLiteratür araştırmasıAraştırma probleminin tanımlanması.Kaynakların okunması ve özetlenmesi.Araştırma ve analiz yöntemlerinin belirlenmesi.Veri toplanması ve analizi.Sonuçların yorumlanması.Araştırma raporunun hazırlanması.
Bilimsel araştırma basamakları nelerdir sırasıyla yazınız?
Bilimsel yöntemin aşamaları: Problemin belirlenmesi, Problemin tanımlanması, Olası çözümlerin değerlendirilmesi, Araştırma yönteminin geliştirilmesi, Verilerin toplanması ve analizi, Karar alma ve yorumlama.
Makalenin özet bölümü nedir?
Yönetici özeti, bir makalenin ana unsurlarının tamamen kendi sözcüklerinizle yazılmış kısa bir özetidir. Genel olarak, bir özet orijinalin yaklaşık üçte biri kadar uzun olmalı ve yine de tüm önemli bilgileri içermelidir.
Makale formatı nasıl olmalı?
Yazı çift aralıklı, iki yana yaslı olmalı; sol, üst, alt ve sağ kenar boşlukları en az 2,5 cm ayarlanmalıdır. Makalenin tamamının yazı tipi Times New Roman, ana başlık 14 punto, metin ve alt başlıklar 12 punto, başlıklar koyu ve sol kenara dayalı olmalıdır.
Makale başlıkları nasıl olmalı?
Başlık kısa, öz ve açık olmalı, 8 kelimeyi geçmemeli, kısaltmalardan ve özetlerden kaçınılmalı, dil bilgisi kurallarına uygun olmalı, okuyucunun dikkatini çekmeli ve onu yönlendirmelidir. Bunlar makale başlıkları için de geçerlidir.
Makalede nelere dikkat etmeliyiz?
Makale hazırlanırken geçerli bilimsel yöntemler, çalışmanın konusu, amacı, kapsamı, hazırlanma gerekçesi vb. takip edilmelidir. Bilgiler uygun şekilde ve belirli bir sırayla verilmelidir. Bir makale özet, ana metnin bölümleri, bir bibliyografya ve ekler (varsa) içermelidir.