İçeriğe geç

1 Temmuzda E Faturaya Kimler Geçecek

E-fatura kimlere zorunlu 2024?

535 Sıra No’lu VUK Genel Tebliği ile 2023 yılında brüt cirosu 3 milyon TL ve üzeri olan mükelleflerin 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren elektronik faturaya geçmeleri zorunlu hale getirildi.

2024’te kimler e-deftere geçmek zorunda?

2023 yılında sektör ayrımı yapılmaksızın brüt cirosu 3 milyon TL ve üzeri olan tüm mükellefler 1 Temmuz 2024 itibarıyla e-fatura ve e-arşiv uygulamasına geçecek.

E-fatura uygulamasına kimler geçecek?

Yayımlanan yeni tebliğde, e-belge sistemine geçiş şartları şöyle: 30 Aralık 2022 tarihinde yayımlanan yeni düzenlemeye göre; 2022 yılı brüt cirosu 3 milyon TL ve üzeri olan şirketlerin e-faturaya geçişini 1 Temmuz 2023 tarihine, e-defter uygulamasına geçişini ise 1 Ocak 2024 tarihine kadar tamamlaması gerekiyor.

1 Temmuz 2024 itibariyle geriye dönük fatura kesilir mi?

Vergi Dairesi Başkanlığı’nın 22 Mayıs 2024 tarihli duyurusu ile 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geriye dönük olarak e-fatura, e-arşiv ve e-makbuz uygulamasına geçen serbest meslek erbabına kesilen faturalar için 2024 takvim yılı için 1 milyon 700 bin TL tutarında özel usulsüzlük cezası uygulanabileceği bildirildi.

1 Temmuz 2024’te kimler e-faturaya geçecek?

Vergi Dairesi Başkanlığı (GİB) tarafından yayımlanan 509 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği kapsamında; 2023 hesap döneminde brüt satış hasılatı 3 milyon TL ve üzeri olan tüm mükellefler, 1 Temmuz 2024 tarihine kadar e-fatura sistemine geçecek.

Kimler e-fatura mükellefi olmak zorunda?

Sıkça Sorulan Sorular 1. Hangi mükellefler elektronik fatura düzenlemekle yükümlüdür? Vergi Usul Kanunu’na göre, yıllık brüt cirosu belirli bir değeri (3 milyon TL) aşan şirketler ve belirli sektörlerdeki mükelleflerin elektronik fatura düzenlemesi zorunludur.

E-Defter dönem değişikliği 2024 ne zaman yapılacak?

Vergi dairelerinin kararıyla; e-defter sertifikalarının yükleme süreleri değiştirildi. Karara göre, gelir vergisi mükellefleri ile diğer vergi mükellefleri için farklı tarihler belirlendi. Temmuz 2024 dönemine ait e-defter sertifikasının yüklenmesi için gelir vergisi mükellefleri için tarih 11 Kasım 2024 olarak belirlendi.

E-faturaya geçmeme cezası 2024 ne kadar?

Fatura başına ceza: E-faturaya geçmeyen şirketler, düzenlenmeyen veya alınmayan her fatura için ceza ile karşı karşıya kalacak. 2024’ten itibaren bu ceza fatura başına 3 olacak.

E-Defter olan e-Fatura olmak zorunda mı?

​1 Sıra No’lu Elektronik Defter Genel Tebliği’nde yapılan değişiklikle, e-defter uygulamasına başvuruda bulunmanın ön koşullarından biri olan e-fatura kullanıcısı olma zorunluluğu kaldırıldı.

2025’de kimler e-faturaya geçecek?

2025 yılından itibaren aşağıdaki kriterleri sağlayan şirketler e-faturaya geçmek zorunda olacak: Brüt cirosu 3 milyon TL ve üzeri olan şirketler Kendi web sitesi veya platformları üzerinden cirosu 500.000 TL ve üzeri olan şirketler.

E-deftere geçmeme cezası ne kadar?

E-defter’e kayıt yaptırmamanın cezası nedir? 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun 562. maddesine göre; Gerekli açılış ve tasdik işlemlerini tamamlamayanlara 4.000 TL idari para cezası verilecektir.

E-fatura mükellefleri kimlerdir?

E-fatura mükellefi olmak ne demektir? Vergi Dairesi Başkanlığı (GİB) tarafından şartları belirlenen e-fatura uygulaması üzerinden fatura düzenlemek zorunda olan tüm özel kişiler ve ticari kuruluşlar e-fatura mükellefidir. Elektronik faturaya geçiş şartları her yıl Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından güncellenmektedir.

2024’e arşiv fatura limiti ne kadar?

12 Kasım 2024 tarihli ve 573 sayılı VUK Genelgesi uyarınca; e-fatura veya e-arşiv sistemine dâhil olmayan mükellefler 3. maddeye tabidir.

E-fatura yerine e-arşiv kesilirse ne olur?

E-fatura mükellefine e-arşiv düzenlenmesi nedeniyle bu e-arşiv faturası geçerli sayılmayacaktır. Bu durumda faturayı düzenleyen kişi e-arşiv faturasını iptal edip e-fatura düzenlemelidir. Bu e-faturanın düzenlenmesi için mal veya hizmetin tesliminden itibaren 7 günlük süre tanınır.

Kimler tevkifatlı fatura kesmek zorundadır 2024?

KDV ödeyenler: KDV ödeyen büyük şirketler, belirli mal ve hizmet satın alımlarında stopaj vergisi uygulamalıdır. Büyük şirketler: Yüksek ciroya sahip şirketler, özellikle belirli sektörlerde (inşaat, temizlik, danışmanlık vb.) faaliyet gösteriyorlarsa, vergi indirimi uygulamalıdır.

2025’de kimler e-faturaya geçecek?

2025 yılından itibaren aşağıdaki kriterleri sağlayan şirketler e-faturaya geçmek zorunda olacak: Brüt cirosu 3 milyon TL ve üzeri olan şirketler Kendi web sitesi veya platformları üzerinden cirosu 500.000 TL ve üzeri olan şirketler.

E-faturaya geçmeme cezası 2024 ne kadar?

Fatura başına ceza: E-faturaya geçmeyen şirketler, düzenlenmeyen veya alınmayan her fatura için ceza ile karşı karşıya kalacak. 2024’ten itibaren bu ceza fatura başına 3 olacak.

Kimler e-İrsaliye kullanmak zorunda 2024?

Bu kapsamda 2024 yılında e-fatura uygulamasına zorunlu olarak geçecek mükellef grupları şu şekildedir: E-fatura uygulamasına kayıtlı olup 2023 yılı cirosu 10 milyon TL ve üzeri olan şirketler 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren e-irsaliye uygulamasına geçmek zorunda kalacak.

E-arşiv fatura kimler için zorunlu?

573 sayılı yeni Vergi Dairesi Yönetmeliği ile e-fatura veya e-arşiv sistemine dâhil olmayan mükellefler tarafından düzenlenen faturaların (vergiler dahil) toplam tutarı 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren 3’e düşürülmüştür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Anal Yapan Escort